Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norrtälje IK fällde serieledaren – Matchhjälten i målet: "Vi är riktigt bra nu"

Det började med fyra minuter i numerärt underläge för Norrtälje IK redan efter 1.18. Då satte hemmamålvakten tonen för kvällen genom att rada upp räddningar.
– Jag tyckte hela laget lyfte sig efter de minuterna, sa Linus Hagblom efter sin jätteinsats mellan stolparna.

Annons

Linus Hagblom i NIK-målet gjorde en stormatch mot serieledaren.

Serieledande Järfälla på besök. Laget som dittills bara förlorat två matcher i alltrean. Då drog NIK på sig en mycket olycklig utvisning i matchinledningen då Viktor Nordins höga klubba tyvärr träffade en motståndare i ansiktet. Två plus två minuter på botbänken blev det.

Inte den bästa inledningen mot serieettan... Framför allt inte när man själv spelat fem matcher på åtta dagar, den senaste kvällen innan.

– Nej. Viktor hade otur med att klubban träffade som den gjorde, men samtidigt gav det mig chansen att verkligen komma in i matchen, sa Linus Hagblom.

Som gjorde just det. Som under de fyra minuterna svarade för en rad svettiga räddningar och gav hela laget en riktig boost inför fortsättningen. Unga NIK, alla utom en spelare född på 1990- och 2000-talet, visade ingen respekt för Järfälla utan stod upp mycket bra med ett rörligt försvars- och anfallsspel. Och utdelningen kom.

Först hade Niclas Henningsson ett jätteläge innan David Kotkajuuri hittade Daniel Nylund som sköt. Skottet räddades men returen sattes snyggt av Vegard Pettersson som också han gjorde en riktigt bra match.

FÖR PLUSKUNDER OCH PRENUMERANTER: En 14-åring(!) som debuterade i kväll och en 16-åring som gjorde det i går om segermatchen mot Järfälla.

Hagblom fortsatte med några jätteräddningar innan Martin Swahn dundrade in 2–0 i power play efter 16.59. Ett resultat som stod sig perioden ut.

– Vi kom som sagt in i matchen bra och hela laget bjöd till på ett riktigt bra sätt, sa Hagblom. Vi gick till vila med en bra känsla.

Den andra perioden inledde NIK lysande mot ett allt mer konfunderat Järfälla. Hagblom fortsatte att spela lungt, tätt och säkert. Då kom 3–0. Från bakom mål hittade Niclas Henningsson Jonathan Nilsson som inte gjorde något misstag från nära håll.

Med knappa två minuter kvar av perioden sprack hemmanollan. Något onödigt då målet föregicks av NIK-slarv då laget inte fick pucken ur egen zon. Läge för Järfälla att komma in i matchen? Nja, 4.01 in i sista kom 4–1 genom Petter Sigfridsson. Stabil ledning. Såg det länge ut som. Men 4–2 kom efter halva perioden och då såg tröttheten ut att skölja över NIK.

Tre utvisningar sista tio minuterna skapade dramatik. 4–3 kom med knappa fem minuter kvar. Men NIK höll ut. Mycket tack vare Linus Hagblom.

– Det blev mycket boxplay i kväll (14 minuter) och jag tycker att killarna gjorde det riktigt bra, sa Hagblom. Och själv är jag jättenöjd med insatsen även om jag fumlade in ett av deras mål i armhålan. Men jag såg inte skottet riktigt.

– Det blev lite nervöst i slutet, men så ska det vara. Det här var en riktigt skön seger och nu ska vi bara sno Sudrets plats i tabellen.

Det skulle innebära play off om en plats i kvalserien till division 2.

– Det är målet. Vi har varit ortoligt bra på slutet och vi vet att vi kan nå dit. Det är bara att ge järnet sista delen av serien, avslutar Hagblom som räddade 27 av 30 skott i matchen.

Matchfakta

Norrtälje IK–Järfälla 4–3 (2–0, 1–1, 1–2)

Första perioden: 1–0 (12.43) Vegard Pettersson (Daniel Nylund, David Kotkajuuri), 2–0 (16.59 PP) Martin Swahn (Vegard Pettersson, David Kotkajuuri).

Andra perioden: 3–0 (9.56) Jonathan Nilsson (Niclas Henningsson, Gustaf Wiita-Adamsson), 3–1 (18:11) Andreas Karlsson (Dennis Lundgren).

Tredje perioden: 4–1 (4.01 PP) Petter Sigfridsson (Vegard Pettersson, David Kotkajuuri), 4–2 (9.20) Mattias Grötting (Mattias Cumberbatch, Andreas Norrby), 4–3 (15.52) Mattias Cumberbatch (Mattias Grötting, Andreas Norrby).

Skott: 25–30.

Utvisningar: NIK 14 min, Järfälla 6 min.

Publik: 96.

Mer läsning

Annons