Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Irriterande fartgupp byts ut vid Flygfyren

Bara Ica Flygfyren har fått in uppåt hundra synpunkter på de farthinder som satts upp vid Flygfältets handelsområde.

Annons

Fastighetsägaren Alecta och fastighetsförvaltaren Newsec satte upp fartguppen för en månad sedan eftersom många besökare höll för hög hastighet på den stora parkeringen.

– Det var några incidenten där det hade kunnat gå illa. Det handlar om ett äldre par och några barn, säger Magnus Aronsson, vd för Ica Flygfyren.

Det visade sig snabbt att fartguppen var alldeles för höga. Många bilister upplevde att de var obehagliga att köra över.

– Folk tycker att det är bra att besökarna kör långsammare, men att de är alldeles för höga, säger Magnus Aronsson.

På mataffärens Facebooksida har Flygfyren postat en inlägg där de berättar att guppen ska bytas ut. Uppgiften blev snabbt ett diskussionsämne.

”Bra att få ner farten på parkeringen, men dom befintliga är för höga, toppen att ni byter ut dom! Tack!”, skriver en kvinna.

Aronsson uppskattar att ungefär hundra kunder vänt sig personligen till mataffären med synpunkter, varav den absoluta majoriteten varit negativt inställd till typen av fartgupp.

Under måndagen ska guppen bytas ut till en lägre variant. Det uppskattas, inte minst av Ica Flygfyren.

– Vi har legat på Alecta och Newsec från dag ett. Vi har uppmanat våra kunder att höra av sig dit också. Nu har de lyssnat vilket är jättebra, säger Magnus Aronsson.