Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Investeringar innebär att samhället utvecklas

Som ett mantra upprepar våra borgerliga kommunpolitiker att vi inte ska ”skuldsätta framtida generationer”. De vill på det sättet få oss att tro att ansvarsfullhet är deras ledstjärna. Men är det verkligen så?

Vid all seriös bokföring måste man ta med alla poster – både plus och minus. Det gäller kommuner, såväl som företag. Man kan inte bara räkna kostnader. Man måste också räkna det man får för pengarna – de resurser som framtida generationer får överta.

Utan investeringar stannar samhällsutvecklingen upp. Genom investeringar, även när de innebär skuldsättning, kan samhället utvecklas och vi kan lämna vidare till våra barn ett samhälle som är bättre än det, som vi själva fick överta från vår föräldrageneration.

Borgerliga politiker pratar ofta om att kommuner ska drivas som företag, men när det kommer till investeringar gäller tydligen inte det.

Rune Karlsson, Husinge, egen företagare i 25 år

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel