Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Intensivambulans på plats

Ska kunna utföra intensivvård i hela Stockholms län.

En ny intensivvårdsambulans finns nu i Stockholms län. Det är en högspecialiserad intensivvårdsenhet i en buss som är utrustad med allt som krävs för att utföra intensivvård i hela länet.

– Ambulansen kommer att fylla en viktig roll för att den högspecialiserade sjukvården utanför akutsjukhuset ska fungera optimalt med säker och trygg vård under transport, säger Gustav Ohlén, enhetschef vid Hälso- och sjukvårdsförvaltningen i Stockholms läns landsting.

Den nya intensivvårdsambulansen är större och har fått ny medicinteknisk utrustning för att kunna ta hand om de svårt sjuka patienterna ännu bättre. Bussen är stationerad i Solna och är bemannad med specialistsjuksköterska och ambulanssjukvårdare.

I länet finns bara en intensivvårdsambulans och den har mellan 500 och 600 uppdrag per år. Ambulansen drivs av vårdgivaren AISAB och ingår i landstingets avtal med dem.