Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Intensiv slutspurt för Västra vägen

Ska öppnas om en månad, nationaldagen den 6 juni.

På nationaldagen den 6 juni öppnar västra vägen. Just nu pågår den sista och mest intensiva fasen. Räcken ska upp, asfalt ska läggas och projektledarna vid NCC och Trafikverket meddelar att tidplanen håller.

Snart är den nya sträckningen av väg 76 klar. Västra vägen ska förbättra framkomligheten och leda förbipasserande trafik i utkanten av Norrtälje stad. Trafiken kommer som planerat släppas på fredagen den 6 juni.

– Om inget oförutsett händer så öppnar vi då, säger Arne Pettersson, projektchef vid NCC.

Trafikverkets projektledare Christina Eklööf instämmer. Just nu pågår byggets sista och mest intensiva fas. Vägarna ska förses med räcken, bullerskydd, tätskikt, asfalt och skyltar. Broarna och tunneln ska färdigställas. Under den intensiva fasen kommer entreprenören NCC behöva arbeta kvällar och nätter. Arne Pettersson säger att det inte handlar om att de måste bygga ikapp för att hålla tidplan.

– Så är det i alla projekt. I slutet ska alla bitar knytas ihop, säger han.

Under slutfasen kan de som bor nära vägen störas av arbetet.

– Vi gör allt för att störa trafiken och omgivningen så lite som möjligt och det har varit ambitionen från början, säger Christina Eklööf, projektledare vid Trafikverket.