Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Inte en tillräckligt bra trupp för att klara oss kvar"

Spillersbodas libero om att laget slutar sist i division 1.

I tisdags kväll blev det klart att Spillersboda åker ur division 1 efter att Kåre besegrat GT76. Därmed har laget ointagliga fem poäng upp till Uppsala BoIS när två matcher återstår av serien.

– Det har varit lite struligt redan från början av säsongen. Jocke Larsson började och slutade, vilket var ett stort avbräck för oss, säger liberon Kristoffer Lindqvist och utvecklar:

– Vi har inte haft en tillräckligt stor och bra trupp för att klara oss kvar. Det har märkts att spelare varit skadade eller borta. Kvaliteten på spelet har sjunkit när de ordinarie spelarna inte varit med.

En annan orsak till degraderingen enligt honom är att laget inte hade klart med någon tränare innan säsongen. I början av januari knöt klubben till sig Magnus Berglund som mentor, tidigare SM-guldtränare i Västerås.

– Efter att han kom in blev det bättre. Jag vet att styrelsen jobbade hårt på den fronten länge, och inget ont om deras arbete, men det är synd att han inte blev klar tidigare. Då hade vi kanske kunnat knyta till oss fler spelare.

Som NT tidigare berättat kan ”Spillan” ändå spela kvar i division 1 nästa säsong.

Enligt Christer Persson, ordförande i Svenska Bandyförbundets tävlingskommitté, kan det bli aktuellt med fri anmälan till serien nästa säsong.

– Om vi får in några nya spelare, tycker jag absolut att det vore aktuellt att tacka ja till en friplats om vi får ett erbjudande, säger Lindqvist.