Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Varför så tyst om Vätövägen?

Trafiksituationen kring Vätövägen har varit ett problem i flera år och verkar vara en svårknäckt nöt för kommunen att lösa. Istället för att gnälla över hur situationen är idag för den mer centrala delen av Vätövägen, vill vi komma med förslag till lösning för sträckan mellan Roslagsgatan och Hamnvägen/Utvägen. Särskilt med tanke på de utsatta fotgängare och cyklister som försöker ta sig fram på den smala norra trottoarsträckan på väg till och från skolor och Ica Norrköp;

På kort sikt kan den norra trottoaren breddas och en sektion avdelas för fotgängare och en för cyklister. Då stora outnyttjade gräsplaner finns på den södra sidan av vägen kan körbanan förskjutas en bit söderut och ev. också breddas. Då skapas utrymme för en bred och säker trottoar/cykelbana på norrsidan.

På lång sikt kan genomfartstrafik mot Vätö ledas om på norra sidan av Gillfjärden om vägen mellan N Nånö och Upplunda rustas upp.

Hoppas med detta förslag få igång en konstruktiv diskussion och lösning för alla oss som dagligen måste färdas till fots och med cykel på Vätövägens norrsida.

Helene Rolandsdotter och Hans Bodén

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare