Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Varför redovisas inte biverkningar av vaccinet?

Nu har Astra Zenecas vaccin mot covid-19 godkänts för äldre utan någon som helst redovisning av skyddsfaktor och biverkningar bara att det ger ett gott skydd. Det vi vet, än så länge, är att skyddet för äldre är 8 %, dock i en liten referensgrupp, men ändå. Är det därför vi äldre ska vaccineras med detta vaccin för att studien ska bli lite större och Astra Zeneca ska kunna sälja mer över hela världen? Kommer vissa att få placebo? Dessutom har media skrivit om ett sjukhus i Skåne där sjukvårdspersonalen vaccinerats med Astra Zenecas vaccin och att 30-40 procent av personalen fått allvarliga biverkningar med bland annat hög feber!

Vi som ställer upp på vaccinering får inte veta vilket vaccin vi får men nu börjar jag förstå varför.

Ska bli väldigt intressant att följa detta. Jag hoppas att 10100 redovisar alla biverkningar offentligt i NT och om detta vaccin överhuvudtaget gör någon nytta och hjälper till att stoppa smittspridningen av covid-19.

Tveksam till Astra Zeneca

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare