Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Våra fiskare i Grisslehamn får inget stöd – risk att stortrålarna tar över

Jag vill ta upp problemen för dom flesta företagare och anställda i dessa Coronatider. Regeringen och samarbetspartierna hjälper många företag med stöd till korttidspermitteringar och annat stöd, för att komma ur denna kris så gott det går. Även löntagare har fått stöd med A-kassorna, då man snabbare kan få A-kassa om man ansöker.

En liten grupp som är totalt övergivna, är våra småskaliga kustfiskare, som efter stopp av torskfiske vid roslagskusten, ej har någon som helst inkomst. Regeringen har nu beslutat att rädda näringen genom bidrag till att plocka upp" spöknät "som en åtgärd att hålla igång kustnära fiskeflottan. Detta gäller för närvarande enbart södra Östersjön, roslagsfiskarna får alltså ej ta del av denna åtgärd. Dessutom skall det läggas ut som anbudsförfarande vilket är helt obegripligt i detta fall.

Om det småskaliga hållbara fisket ej kan bedrivas vid Roslagskusten på grund av torskfiskestopp, och att inga stödpengar delas ut, finns stor risk att våra kustnära yrkesfiskare försvinner, och stortrålare tar över. Våra fina fiskehamnar blir tomma.

Orolig

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare