Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Var "försiktig" även i trafiken

Är du less på ordet Försiktig? Vi ska vara försiktiga och hålla avstånd, vara hemma vid minsta symptom, arbeta hemifrån om det är möjligt. Många gör detta bra, väldigt bra. Jag skulle så gärna se skärpning inom två områden.

Då människor fått för mycket ”innanför västen” försvinner skärpan. Man står decimeter ifrån varandra och pratar, ibland till och med högljutt. Försiktigheten är då bortblåst. Ser tendenser i trafiken också. Färre bilar på vägarna ”då brassar jag på”. Tänk ett varv till snälla. En oförsiktig omkörning, för hög hastighet eller ett par starköl innanför västen gör dig till en farlig trafikant. Sjukvården behöver inte fler ”kunder” nu.

Låt ditt bidrag till att de som behöver akut vård allra mest får del av den. Lätta på gasen och kör aldrig full, ingen telefon i handen och skippa den dumma omkörningen. Låt sjukvården slippa oss trafikanter. Coola ned en aning.

Göran Sydhage, vd på MHF ”INGEN ska dö av rattfylleri”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare