Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Sänk hastigheten- snart sker en olycka vid Riala kyrka

För ett par år sedan sänktes hastigheten på landsvägen utanför Riala kyrka, där även förskolan Fröstugan finns mitt emot och Riala skola, samt även Förskolan Waldorf strax bakom. Hastighetens sänkning till 30 km/tim berodde på att både den tunga trafiken och övriga fordon ej höll den högst tillåtna hastigheten 50 km/tim på denna väg. Ja, utan någon hänsyn alls till alla barn så körde man som fartdårar.

Riala församlingsråd insåg det allvarliga läget, då kyrkobesökare ofta gick över vägbanan från kyrkan till samkväm i prästgården på andra sidan vägen, efter gudstjänster och begravningar. De ordnade så att Trafikverket sänkte hastigheten till 30 km/tim med denna motivering, dvs att man ofta behövde korsa vägbanan till fots.

Kyrkans barn och ungdomar är också tacksamma för denna hastighetssänkning, då de ständigt nyttjar både prästgård med annex och även Riala kyrka.

Då denna sänkning till 30 km/tim ej var tillräcklig byggdes även ett par väg-gupp precis utanför kyrkan och förskolan för några månader sedan. Genom Facebook framkommer det rapporter från bland annat förskollärare och flera barnföräldrar hur många fordon helt sonika struntar i både väg-gupp och 30 km-skyltar!

Ja, en förälder blev tom OMKÖRD vid dessa gupp! Synd att inte polisen var där då, då hade körkortet rykt direkt! Det är 100 meter mellan guppen och det är inte klokt att man inte ens klarar av att sakta in denna korta bit.  Jag undrar om det även skulle behövas fartkameror, för alla goda ting är tre:

30 km - väg-gupp - fartkameror

Skärpning alla fordon,

Innan någon allvarlig olycka sker!

Thomas Sving

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare