Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ingen använde munskydd vid sjukhusbesöket

Nyligen drabbades jag av kristallsjukan och åkte till Norrtäljes akutmottagning. Jag togs om hand av två sjuksköterskor i yngre medelåldern. Nu blir jag som 70-plussare varje dag påmind om min skörhet, att hålla avstånd och absolut inte träffa någon i min familj, och dessa restriktioner försöker jag följa till punkt och pricka.

Kan poängteras i sammanhanget att mina barn är jämnåriga med de två sköterskorna, som vid tillfället båda hade närkontakt med mig och hör och häpna, ingen av dem använde MUNSKYDD. Jag frågade vid tillfälle varför, och svaret jag fick var i mina öron rätt diffust.

Detta rimmar så illa för mig, dels att jag i efterhand naturligtvis fått en extra oro att kanske ha smittats just där i en sjukhusmiljö och med vetskap om att många yngre kan bära smitta utan att veta om det. Det är väl i dessa tider PRIO 1 att använda munskydd och handskar på alla vårdcentraler och akutmottagningar, även om man inte söker hjälp pga Corona.

Jag tycker det signalerar en viss nonchalans och hoppas innerligt att detta var en engångshändelse och ingen vanlig rutin i dessa oroliga Corona-tider. Samtidigt vill jag säga att alla som jobbar i vården nu gör ett fantastiskt jobb, är sanna hjältar och förtjänar alla eloger de kan få.

Kristina Evans

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare