Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inget VM för Eddie Läck

Målvakten till NT-sporten: Det känns bara tomt.

Annons

Det blir inget VM-spel för Norrtäljekillen Eddie Läck . En skada stoppar honom från spel i Vitryssland.

– Jag känner mig inte 100 procent i kroppen. Jag har försökt rehabträna så mycket jag kunnat sedan säsongen tog slut för att bli kvitt skadan, men det har inte blivit bättre, säger Läck till NT-sporten.

– Jag hade kunnat åka, men Vancouver vill ta det säkra före det osäkra. Så därför tvingas jag tacka nej.

Hur känns det att behöva tacka nej till en VM-debut?– Ska jag vara ärlig så känns det bara tomt. Det är jättetråkigt, jag hade verkligen sett fram emot allting, särskilt att få spela i Oddset Hockey Games i Globen inför släkt och vänner.

Vad är det för typ av skada och hur allvarlig är den?– Jag vill inte gå in på det. Jag har spelat med skadan under slutet av säsongen, men den har inte påverkat mig. Vancouver är oroliga att om jag spelar i VM så kanske skadan blir värre, och då missar jag all träning under sommaren.

Det är inte tal om en operation?– Nej, utan bara rehabträning. Det ska inte vara någon fara om jag tar hand om skadan nu, men gör jag inte det så kan det bli operation.

Läck missade stora delar av säsongen 2012/2013 på grund av  en höftoperation .