Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen ny idrottsskola i Norrtälje

Tänkta lokalen sätter stopp för Prolympias planer.

Annons

I slutet av oktober 2012 drog Tobias Lindström, BKV Norrtälje, och Simon Rasmussen, Rånäs 4H, tillsammans med Prolympia i gång planerna för en ny högstadieskola med idrottsprofil i Norrtälje.

Tongångarna har hela tiden varit positiva och i februari hölls ett avgörande informationsmöte i Sportcentrum för att säkerställa att elevintresset var tillräckligt stort.

Det var det.

Men nu faller hela projektet på att skolans tänkta lokal vid Stockholmsvägen inte uppfyller Prolympias krav.

– Lokalfrågan skulle vara klar innan informationsmötet egentligen. För några veckor sedan upptäckte vi att det inte stod rätt till och i måndags förstod vi att det inte kommer att gå, säger Ralf Lilja besviket.

Enligt honom har Prolympia inte kommit med några nya krav gällande lokalen, utan fastighetsägaren kan helt enkelt inte bygga om som planerat och lovat.

– Det är klart att det här en stor besvikelse, både för oss och för föreningslivet i Norrtälje och de barn som varit förhoppningsfulla. Det är ett jättestort ansvar att starta en ny skola, vi har tydliga riktlinjer för det. Vi vill aldrig äventyra något för tredjepart.

Ralf Lilja och Tobias Lindström hoppas nu att kommunen tar tillvara på det intresset som finns kring en idrottsskola i Norrtälje.

– Jag ser gärna att kommunen inser att intresset för idrott och skola är stort, rid på den här vågen och hitta en bra lösning med föreningslivet.

Lindström själv är däremot tveksam till att fortsätta att driva frågan.

– Rent krasst så går luften ur en lite. Det är väldigt tråkigt att det föll på målsnöret på grund av lokalfrågan när vi hade hade tillräckligt med elever. Det känns som om jag inte har energi nog att driva frågan vidare. Någon ny behöver nog komma in, säger Lindstrom och får medhåll av Simon Rasmussen:

– Man är besviken, jag trodde att det här skulle rulla in. Jag tror det blir svårt utan Prolympia. Det behövs en central aktör för att något sådant här ska växa på sikt. Personligen har jag svårt att se hur jag ska ta det här en vända till. Jag håller med Tobias, luften går ur en.

Åse Modin är förvaltningschef på barn- och utbildningskontoret i Norrtälje kommun.

– Vi har sett att det finns ett stort intresse från elever och föräldrar för en skola med idrottsprofil. Självklart kommer vi ta tillvara på det arbetet som gjorts. Vi kommer att föra den här frågan vidare och diskutera den med rektorerna för våra kommunala skolor, säger hon.