Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen lösning i tv-bråket

Uppgifter om att speedwayklubbarna backar från sina krav är felaktiga, skriver ESS.

Mediauppgifter under onsdagen berättade att elitserieklubbarna skulle ha dragit tillbaka sina stridsåtgärder i bråket med förbundet, Svemo, angående det nya tv-avtalet. De uppgifterna stämmer inte, meddelar nu klubbarna unisont via Elitföreningen Svensk Speedway, ESS.

- Uppgifterna som vi skickat till vissa media har feltolkats, menar klubbarna i en skrivelse som NT tagit del av.

I sak är situationen mellan Svemo och klubbarna oförändrad.  Om inte förbundet går klubbarna till mötes angående fördelningen av tv-pengarna, kommer tv (C More) att stängas ute vid Dackarnas seriepremiär mot Indianerna, som är tänkt att bli säsongens första tv-sända match, den 6 maj.

Förbundet tycker att en fördelning av tv-pengarna med 80 procent till Svemo och 20 procent till klubbarna är rimlig, klubbarna vill i utgångsläget ha den omvända fördelningen.

Så här stod i det mejl som gick ut till viss media från ESS: "För att underlätta för parterna att snarast komma igång med förhandlingarna och på rätt nivå, har ESS som ett första steg informerat Svemo om att ingen av Elitseriens 8 klubbar vidtager planerade åtgärder innan seriestart. Beslutet, enligt Lars Berlin, ESS ordförande, bygger på en förhoppning att kunna sluta ett 3-årigt avtal innan seriestart där båda parter blir nöjda."

Något som enligt Lars Berlin inte ska tolkas som att hotet om stänga ute tv ska ha dragtits tillbaka.

- Inget är förändrat utan våra tidigare beslut gäller fullt ut, skriver han i ett nytt mejl.

En källa säger till NT:

"Klubbarna har ju inte ens några stridsåtgärder att ta till innan seriestart, så självklart kan inget hända innan dess. Stridsåtgärden är ju just att stänga ute tv och för att göra det måste ju serien starta."

Just nu pågår inga förhandlingar mellan parterna.