Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inga kossor för Blidöbo

För två år sedan fick en fastighetsägare på Blidö tillstånd av bygg- och miljönämnden i Norrtälje kommun att hålla fyra ungnöt på sina marker.

Annons

Fastighetsägarens granne ville inte ha någon nötkreatur i närheten av sin mark och överklagade beslutet till länsstyrelsen i Stockholm.

De gav grannen rätt och hävdar att tillståndet från kommunen att hålla nötkreatur på området strider mot gällande detaljplan.

Fastighetsägaren överklagade länsstyrelsens beslut och saken fick avgöras i Mark- och miljödomstolen. I slutet av juli i år kom domen. Det blir ingen nötkreatur på platsen.

Mark- och miljödomstolen går på länsstyrelsens linje och menar att området är utmärkt som allmän plats och park. Tillståndet som Norrtälje kommun gav begränsar allmänhetens tillgång till marken och djurhållning motverkar därmed detaljplanens föreskrifter.