Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Industriområdet i Görla växer

Kommunen säljer två tomter och bygger ut infrastrukturen.

Annons

Görla industriområde i Norrtälje växer norrut. Kommunen säljer två tomter intill Volvo Truck Center och bygger ut infrastrukturen i området. Köpare är Lundins Åkeri och Karl Hedin Bygghandel

Lundins Åkeri har erbjudits mark i Görla som kompensation för att företaget måste flytta från Norrtälje hamn. Åkeriets tomt ska bebyggas med bostäder när Norrtäljes nya stadsdel etableras i hamnen. Karl Hedin, som i dag ligger på Norrtäljes norra industriområde, vill flytta sin bygghandel till Görla och har begärt en markanvisning.

Markaffärerna förutsätter att industrigatan förlängs förbi Volvo Truck Center och att vatten och avlopp byggs ut i området. Kommunstyrelsen beslutade i veckan att investera 9,2 miljoner kronor i det projektet.

En fjärde tomt är till salu i den här delen av Görla. Intressenter finns enligt Norrtälje kommun som vittnar om ett stort etableringstryck i området.