Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inbrottstjuv fanns i dna-register

Döms även för gammalt brott.

Det var på eftermiddagen den 21 januari som Anette Wester genom sitt köksfönster såg hur de två männen bröt sig in i grannvillan på Kråkbrinken.

Polisen var snabbt på plats och kunde gripa de två männen på bar gärning. De hade då rivit ur garderober och lådor och samlat ihop en liten hög med gulsmycken i bostaden.

Nu har de två männen dömts för försök till grov stöld. Straffet blev villkorlig dom. Då männen suttit häktade i tre veckor slipper de undan böter.

Den ena mannen döms även för ett inbrottsförsök i Hägersten sommaren 2010.

Vid det inbrottet tog sig tjuven in i bostaden genom att slå sönder ett sovrumsfönster och klättra in.

Men tjuven skar sig och lämnade blodspår på insidan av den trasiga rutan och det var det blodspåret som nu gav träff i polisens dna-register.

Mannen döms i det fallet mot sitt nekande.

Först nekade

han till att någonsin varit i Sverige tidigare, men sedan ändrade han sig och sa att han år 2010 faktiskt var i Hägersten för att köpa en bil.

Mannen hävdade att han var arg efter att ha bråkat med sin flickvän och därför bara råkade slå sönder sovrumsfönstret på baksidan av den aktuella villan.

De två männen döms även att betala ersättning för de materiella skador de orsakat på de två husen.