Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ilska och oro på möte om varsel i vården

Nye vd:n Peter Graf fick försvara sparpaketet inför hundratalet anställda.

Annons

Det fanns inte ens ståplats kvar när fackförbundet Kommunal igår kväll hade kallat till brådskande medlemsmöte angående varslen i Tiohundra AB.

– Vi vill informera om varslet, bakgrunden och hur vi kommer att gå vidare, förklarade Lotta Svenander ordförande i Kommunal i Norrtälje, för de runt 100 medlemmar som trängde in sig i samlingssalen Havsörnen på våningsplan fyra i gamla lasarettsbyggnaden.

Med på mötet fanns Peter Graf nytillträdd vd. Det var också han som fick ta emot den värsta ilskan när det var dags för frågestund.

– Jag förstår er. Det kan ju alla räkna ut att tar vi bort duktiga medarbetare hos våra brukare så blir det sämre kvalite. Men vi kommer att göra allt vi kan för att minimera skadorna både för dem och för er, sa Graf.

Och innan något kommer att hända ska det göras riskbedömningar, las-listan ska gås igenom och det ska göras en omplaceringsutredning.

– Vi kommer att dammsuga bolaget på lediga tjänster.

Den ökade arbetstiden för nattarbetare oroade också.

– Nu blir det i praktiken en lönesänkning, påpekade någon.

– Om vi inte gör något åt arbetstiden måste vi varsla flera, försvarade sig Graf.

Varpå flera påpekade att man har kortare vecko-arbetstid på natten än på dagen, för att det är ohälsosamt att jobba natt.

– Och det blir knappast en besparing om fler sjukskrivs.