Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Idrottsgalan återvänder – för fjärde året i rad: "Mycket folk och glatt humör"

I februari är Norrtälje Idrottsgala tillbaka – när allt ljus ska hamna på Norrtäljes idrottsvärld. Trots tre månader kvar är förberedelserna redan i full gång.
– Vi har haft kända idrottspersoner som prisutdelare tidigare och jobbar på att få hit några även i år, säger galaledaren Tomas Ackelman.

För fjärde året i rad kommer Norrtälje Idrottsgala att arrangeras. Den här gången är datumet 10 februari 2017 – och precis som senast kommer galan att hållas på restaurangen Culinar.

– Vi gör det här för att premiera bra insatser och stimulera till fortsatt bra prestationer av idrottsfolket från Norrtälje. Vi vänder oss till idrottsutövarna, men också ledarna. Det kommer att bli både mingel och buffé. Underhållningen kommer bandet Hallå Hela Pressen att stå för, ett populärt band, säger Tomas Ackelman.

Han är galaledare och ordförande för Mötesplats Roslagen, som är galans huvudarrangör. Galan görs sedan i samarbete med Norrtelje Tidning, Roslagens Sparbanks Stiftelser och Norrtälje Kommun Kultur och Fritid.

– Vi har redan haft ett par projektmöten där vi börjat dra upp riktlinjerna och just nu förbereder vi oss för att gå igenom nomineringarna till de olika priserna. Det kommer att ske under december månad.

Är det några nyheter till årets gala?

– Nej, utan vi kommer att köra vidare i samma spår. Logistiken har fungerat så bra de senaste gångerna och mötet mellan människor från olika idrotter har varit väldigt fint. Däremot har Roslagens Sparbanks Stiftelser och Norrtelje Tidning gått ut i dagarna med ett erbjudande till alla idrottsföreningar i Norrtälje Kommun som erbjuds två gratisplatser till galan. På det viset kommer vi förhoppningsvis att få ännu bättre spridning bland idrottsföreningarna.

Hur är intresset inför galan?

– Det märks, inte minst på det sättet att folk kommer fram och säger "att det blir väl en till idrottsgala?" Och vi hoppas förstås som vanligt att det blir upp mot 300 gäster.

Precis som tidigare år kommer det troligtvis att finnas en och annan gästprisutdelare på plats under kvällen. Förut har det varit idrottspersonligheter som Pia Sundhage, Tommy Söderberg, Leif Boork och Maria Akraka.

– Det har ju varit exempel på stjärnor som vi har fått hit och vi arbetar på några namn som är paritet med de tidigare prisutdelarna. Ingenting är klart just nu, men förhoppningsvis blir det så inom kort, säger Ackelman.

Vad minns du bäst från fjolårets gala?

– Glädjen kring vinnarna av lagpriset. Förra året var det Ceres damer och att se deras glädje... Det var en väldig glädje.

Hur ska den här upplagan bli ännu bättre än tidigare?

– Genom mycket folk, glatt humör och att vi ska göra det så trivsamt som möjligt för alla som är på plats, säger Ackelman.

Biljetter till Norrtälje Idrottsgala gör att köpa via galans hemsida med start efter årsskiftet.

NT-sporten ska dela ut årets ungdomsstipendium – vem tycker du borde få det? In och nominera din kandidat nu.

Christopher Grönlund 021-19 92 27 [email protected]