Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hyllad skolkock vill driva kök i egen regi

Ali Banzola som är skolkock på Drottningdals skola vill driva köket i egen regi. Både M och S i barn- och skolnämnden är positiva till idén.

Annons

NT berättade nyligen om att Ali Banzola så långt det är möjligt bara köper svenskt kött till skolbarnens mat. Men han vill gå ännu längre och har nu ansökt hos kommunen att få driva köket själv.

– Jag vill kunna köpa mer närproducerat och det kan jag inte med den nuvarande upphandlingen, säger Ali Banzola.

Bino Drummond (M) som är ordförande i barn- och skolnämnden är positiv till Banzolas förfrågan, men påpekar att Ali Banzola måste vara medveten om att det kommer att ske en upphandling. Det innebär i teorin att det kan bli någon annan som vinner upphandlingen.

– Det har gått bra för köket i Rådmansö skola och borde inte vara några problem för Drottningdal heller, säger Drummond i ett mejl till NT.

Olle Jansson (S), andre vice ordförande i nämnden, är också positiv till idén, men säger samtidigt att som skolpolitiker är de ansvariga för att skolmaten är bra för alla barn i kommunen. Att privatisera skolköken är ingen garanti för att maten blir bra, menar Olle Jansson.

– Det behövs en kostpolicy som säkerställer att alla elever får bra mat, och som ligger till grund för vilka krav vi ställer i kostupphandlingar, säger han.