Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HVB-hemmet levde upp till säkerhetskraven

Fastigheten som Textes HVB-hem ligger i var gammal och behövde således inget sprinklersystem som nyare byggnader behöver.

Lagstiftningen fungerar inte retroaktivt. Däremot har Myndigheten för samhälle och beredskap sett över brandsäkerheten på vårdhem.

– De har tagit fram förslag på föreskrifter på vissa krav som kan gälla retroaktivt, men det är inte klart om det blir så än säger Henrik Nyberg, enhetschef på räddningstjänsten.

I november förra året gjorde räddningstjänsten en inspektion av brandsäkerheten på Textes. Inspektionen visade inte på några brister. Bjarne Hansson var den som gjorde tillsynen.

– När man gör en tillsyn tittar man på vilken teknik och vilken organisation som behövs. Man ska visa att man har ett systematiskt brandskyddsarbete. De levde upp till kraven, säger han.

Bland annat var den anvisade platsen på balkongen för rökning godkänd.