Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Husaffär kan stoppa Vilda Östern-projekt

Det finns planer på ett äventyrsland och camping i Hallstavik. Men nu vill kommunen sälja fastigheten kring vilken verksamheten är planerad.

Annons

I somras lanserade hotelldirektören Joakim Langer idén om ett ”Vilda Östern” i Hallstavik.

– Det finns ett jättestort intresse och jättemånga bra idéer kring projektet, säger Joakim Langer som likt många andra för någon vecka sedan fick se annonsen som talade om att huset som ligger inom det planerade området är till salu.

– Huset är hjärtat i hela projektet, förklarar han.

Huset ägs i dag av Norrtälje kommun och Peter Elenfalk, som är till förordnad fastighetschef på Norrtälje kommun, säger att de inte fått några ändrade direktiv när det gäller försäljningen.

– Vårt uppdrag så här långt är att sälja huset. Men innan en försäljning genomförs tittar man alltid på om fastigheten kan användas i ett samhällsnyttigt ändamål, säger Peter Elenfalk.

Visningen i söndags lockade flera intresserade sällskap att titta närmare på huset vars utgångspris ligger på 1,9 miljoner kronor.

– Just nu har inte vi några pengar att köpa det för, säger Carita Holmberg, projektledare i Hallstaviksnätverket.

Många har också hört av sig till henne med anledning av annonsen.

– Det är klart att det sprider oro och det känns lite konstigt att försäljningen dyker upp nu, säger hon.