Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur kunde Hallstabor rösta på SD?

Annons

Valet är över men det kommer att ta en stund innan vi vet vem som kommer att styra landet i fyra år. Det vi vet redan nu är att Sverigedemokraterna har fått ett ökat stöd bland Sveriges befolkning.

Anmäl text- och faktafel

Hur förklarar man det? Svårt eftersom ingenting är logiskt längre. Att idiotförklara nästan 20 procent av folket är både obegåvat och ansvarslöst. Alla är inte rasister!

Förtroendevalda i Sverigedemokraterna har aldrig gjort något som skulle lindra våra sår skapade av neddragningen i Hallstavik, skriver Aleksandar Srndovic.

De väljarna vill säga något! Därför måste man lyssna noga om man vill förstå deras handling och ha en chans att få dem tillbaka. Det kommer jag att göra i alla fall.

Jag måste förstå varför välavlönade Pappersmedlemmar med låga boendekostnader och låg kriminalitet i bygden lägger sin röst på ett arbetarfientligt parti. Jag måste förstå varför man röstar på ett parti som redan 2010 var med i Norrtälje kommunfullmäktige och som aldrig i talarstolen ropade efter hjälp när Hallstavik drabbades av uppsägningar. Förtroendevalda i det partiet har överhuvudtaget aldrig gjort något som skulle lindra våra sår skapade av neddragningen.

Det var inte de som ordnade Framtidsdagen som under de senaste tio åren gett nästan 300 riktiga jobb och massor av sommarjobb. Det var inte de som initierade byggandet av utomhusbadet och som initierade beslutet att Hallsta ska få ett nytt och fint inomhusbad. Det var inte de som räddade att Häverögymnasiet ska blir kvar. De tog inte initiativet att Hallsta ska få ett av de finaste friluftsområdena i kommunen.

Det är inte de som skapade möjligheten för Thelandersson att bygga de 17 hyresrätterna på Börjevägen. De har definitivt inte fått Roslagsbostäders styrelse att fatta ett principiellt beslut att bygga massor av hyresrätter på Odenvägen.

De har helt enkelt inte initierat ett enda beslut som har gagnat Häverötrakten. Därför måste vi lyssna på folk. Vi har missat något och jag vill gärna veta vad.

Aleksandar Srndovic (S), ordförande Pappers avdelning 68

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons