Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hungrig tjuv slog granne med planka

Fyra gånger gick en man till sin granne för att stjäla mat. Grannen tröttnade på inbrotten och vid fjärde gången hade han riggat med babyvarnare och tomma plåtburkar.

En man i 30-årsåldern, boende i norra delarna av kommunen, riktade in sig på att göra inbrott hos sin 73-årige granne för att stjäla mat. Mannen har under polisförhör erkänt att han i början av december bröt sig in i grannens hus och tog med sig frysta matförpackningar samt bensin.

Dagen efter gick han tillbaka och stal mer mat. Då ska han även av misstag ha förstört en kamera, en skrivare, en router och en sidospegel på grannens bil.

Veckan därpå var han tillbaka hos grannen och plockade på sig mer frusen mat. Och i början av januari var det dags igen.

Men då hade grannen tröttnat och vaknade av en babyvarnare som började låta när tjuven kom. Den listige husägaren hade även riggat med tomma plåtburkar bakom ett skynke i garaget som inbrottstjuven välte när husägaren konfronterade honom. Tjuven plockade då upp en planka som han slog i huvudet på sin 73-årige granne som började blöda kraftigt i pannan.

Nu har åklagare väckt åtal mot mannen för misshandel, tre fall av stöld, skadegörelse och försök till stöld. Den 73-årige grannen kräver 17 950 kronor i skadestånd, varav 1 700 kronor gäller den stulna maten. Mannen erkänner stölderna men förnekar misshandel, försök till stöld samt skadegörelse.