Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hundratusentals kronor till naturvårdsprojekt

Två naturvårdsprojekt i Norrtälje kommun får stöd från länsstyrelsen under 2014.

Annons

2,4 miljoner kronor har länsstyrelsen att fördela till stöd för nio kommuner i Stockholms län. Lokala naturvårdsinsatser ska stimulera kommunernas långsiktiga naturvårdsengagemang och ge möjlighet att satsa extra på naturvård. Vad kommunerna i länet ansöker om kan variera.

I Norrtälje kommun får två projekt cirka 400 000 kronor. Ett naturguidesprojekt i samarbete med Norrtälje Naturvårdsstiftelse och Montessoriskolan i Norrtälje ska underlätta för skolklasser att besöka och lära om utvalda naturområden i Roslagen.

Fler skolbarn och ungdomar ska ges möjlighet att lära känna värdefulla platser i sin hembygd längs Roslagskusten. Projektet får 61 500 kronor i bidrag för 2014.

Värdefull odlingsbygd –samverkan för hållbart jordbruk i Roslagen får 355 000 kronor. Projektet koncentreras till fem trakter och syftar till att bevara och utveckla värden avseende natur, kultur och rekreation. Att tillvarata naturvärden är det centrala målet för projektet.

Alla länets kommuner har medverkat i något LONA-projekt sedan starten 2004. I Stockholms län pågår eller har pågått 40 projekt som delfinansieras av LONA.