Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hunden Olga försvann mystiskt utanför butik

På onsdagsförmiddagen kopplades hunden Olga utanför Coop i Hallstavik, som så många gånger förr. Men när ägaren kom ut var hon borta.
– Det finns inga vittnen till händelsen, det är märkligt, säger Magnus Pettersson, polisinspektör.

Annons

Hunden Olga är en blandras och vit/gul i färgen. Hon har ljusbruna öron och väger cirka 12 kilo. Eventuellt har hon ett gult reflexkoppel och rött täcke med ”spöketlaban”-reflexer påhängda.

Ägaren är en kvinna i 80-årsåldern som enligt polisen var inne och handlade i 20 minuter.

– Det är vanligt att hundar försvinner men de brukar dyka upp inom ett dygn. Nu är det ingen som har sett något. Hunden var kopplad så hade den tagit sig loss själv skulle den ha ett koppel efter sig och då skulle folk höra av sig, säger han.

Under onsdagen har polisen pratat med folk i området och även åkt runt och letat efter hundne Olga, utan resultat. Polisen har även kontinuelig kontakt med ägaren.

– Hon är orolig för att den ska ha blivit stulen.

Magnus Pettersson uppmanar folk som eventuellt känner till något om ärendet att kontakta polisen på 010-563 13 52 eller 114 14.

– Är det så att man ser någon som går omkring med hunden så är det stöld, då ska man ringa 112, säger han.

På torsdagseftermiddagen kom hunden Olga till rätta och är nu hemma hos sin ägare igen.