Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hotellnatt gav lugnt nyår

Eva och Lena Mossberg och deras hundar tog chansen till ett annorlunda och raketfritt nyår.

Annons

Varje djurägare vet att nyårshelgen är ett verkligt gissel. Smäll på smäll och kaskader av ljus kan skrämma både folk och fä – och inte minst små hundar. När Lena Mossberg fick höra att man kunde boka in sig på lyxigt hotell med sin hund och fira nyår blev hon förtjust.

Dessutom garanterade hotellet, beläget vid Arlanda, att det var totalt fritt från både raketer och smällare.

Det blev en sällsam upplevelse...

– Clarion hotel öppnade portarna för inte mindre än 156 hundar, en katt och en papegoja och deras mattar och hussar. Hundarna fick naturligtvis inte följa med in i restaurangerna, men det var fritt fram att sällskapa i lobbybaren.

– Det var hundar överallt, berättar Lena Mossberg. Vi såg en man som satt på en stol i baren och på stolen bredvid satt hans hund.

Hotellet bjöd på extrakostnaden för djuren och för Eva och Lena Mossberg det dubbel vinst, dels en lyxig och trevlig nyårsafton tillsamman med andra hundvänner och dels en helg helt utan raketer och smällare för deras hundar.

– Det ett mycket bra initiativ för den som kan och vill kosta på sig ett raketfritt nyår. Men det bästa vore ändå om raketer och smällare förbjöds helt. Då skulle många olyckor förhindras och djur slippa vara rädda.

Hundhotellet

Clarion hotel Arlanda är sammanbyggt med flygterminalen och helt ljudisolerat. När en familj med hund bokade in sig över nyåret 2013 för att slippa raketer, såg hotelledningen en tänkbar utveckling.

Det var ett lyckat drag. I år checkade 156 hundar in med sina mattar och hussar.

– Det finns verkligen ett behov av hundhelger, säger hotellchefen Jessica Norgren. Vi har redan nu fått in bokningar till nästa nyår.