Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hotellen med snabbast wifi

För många spelar wifi-uppkopplingen en stor roll när man bokar hotell. Nu finns en ny hemsida som rankar hotellen efter snabbhet på det trådlösa nätverket.

En undersökning som Tripadvisor gjorde 2012 visar att trådlös uppkoppling är den viktigaste extratjänsten för hotellgästen. Men vilken kvalitet nätverket har är svårt att veta i förväg.

Den nya användarbaserade hemsidanhotelwifitest.comlåter hotellgästerna själva testa hotellens wifi och dela resultatet med andra resenärer. Hemsidan listar sedanhotellets förväntade hastighet i megabit persekund.

Billiga och snabbahotell

Hundratals hotell har redan testats och det går att se snabbheten hos hotell i bland annat London, New York, Singapore och Paris.

Och snabbheten har inget att göra med antal stjärnor på hotellet. I Amsterdam har till exempel Amigo Budget Hostel snabbast uppkoppling och i Las Vegas är det standardhotellet Fortune Hotel Suites.

I Stockholm är det Scandic Malmen som toppar snabbhetsligan med en förväntad hastighet på 40,1 megabit per sekund, i Malmö leder Radisson Blu Hotel och i Göteborg har Spar Hotel Majorna snabbast wifi av de hotell som har testats.