Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hotellen billigast i Asien

Hotellpriserna i världen fortsätter att stiga. Den som vill
fynda ska resa till Asien - och undvika Key West.

Under 2013 fick resenärer generellt betala mer för att bo på hotell. Priserna steg nämligen med tre procent, enligt senaste hotellprisindex från Hotels.com. För tionde året i rad har de kartlagt vad resenärer betalade på över 150 000 hotell över hela världen. Uppgången verkar kanske måttlig, men ledde till att svenskar betalade mer för hotellrummen i hälften av de städer som besöktes under 2013.

Föga överraskande hamnar glassiga Monte Carlo i topp över städer med dyra hotellpriser, i genomsnitt kostade det 1 881 kronor per natt - trots att priserna gått ned sju procent just där. Strax därefter kommer Key West i Florida, som alltså gått om New York somUSA:s dyraste hotellstad för svenskar.

Dubai som allt mer ökat i popularitet har också blivit dyrare. I genomsnitt fick man här betala 1 720 kronor per natt, vilket gjorde att emiratet hamnade på fjärde plats över dyraste städer.

Asien billigt

Andra städer i samma dyra liga är Cannes, och Rio de Janeiro, samt längre ned på listan Boston och Moskva.

Billigast är i stället Asien, där priserna på många håll gått ned ytterligare. Hanoi i Vietnam är allra billigast, med i snitt 343 kronor per hotellnatt. Sedan kommer Phnom Penh, 367 kronor, Siem Reap, 367 kronor och Chiang Mai, 429 kronor.

Andra billiga städer är Ho Chi Minh-staden, Goa, Fuengirola, Bangok och Krakow.