Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hotellchef tar över pensionat Granparken

Tar över lagom till att pensionatet i Norrtälje fyller 130 år.

Annons

Hotell Roslagens hotellchef Jan Ekstedt checkar in på Granparken. Han och Josefine Jordansson tar över pensionatet i Norrtälje. Granparken fyller 130 år men jubileumsåret har präglats av en del turbulens. Förra arrendatorn Rowik AB gick i konkurs i våras och under sommaren har verksamheten drivits tillfälligt av Annika Thorin Liljeblad, delägare i fastigheten via Pensionat Granparken AB, och hennes dotter Coco Thorin Larsson.

Nu har fastighetsägarna hittat en ny lösning. DJJ Park AB tar över rörelsen. Bakom det nybildade bolaget står Jan Ekstedt, hotellchef på Hotell Roslagen sedan 2007, och Josefine Jordansson. Hon driver inredningsbutik i Norrtälje och har ansvarat för Marinarestaurangen i Grisslehamn de senaste somrarna.

Josefine blir platschef på Granparken.

– Jag vill skapa ett levande pensionat, säger hon och nämner spa-helger och inredningskurser som tänkbara komplement till den ordinarie verksamheten med bröllop, begravningar och konferenser.

Pensionatets svit på hundra kvadratmeter ska också inredas och öppnas.

Kompanjonen Jan Ekstedt kan lägga Granparkens 35 bäddar till de 110 han redan har på Hotell Roslagen.

– Samordningsfördelarna är många. Vi ska ha en central bokning och kan flytta personal mellan hotellen, säger han.