Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hotell i Sotji rekorddyra

Kontroverser kantar OS i ryska Sotji. Nu väntas hotellpriserna i
staden dessutom explodera, enligt flera rapporter.

Annons

Det är redan de dyraste olympiska spelen någonsin. Och nu kommer flera rapporter om att hotellpriserna i Sotji kommer att bli skyhöga. I genomsnitt kostar ett hotellrum 2 332 kronor, nästan dubbelt så mycket som resten av året. Priserna har gått upp med 124 procent, enligt Hotels.com. Hotellpriserna kommer alltså vara dyrare än vad de var under sommarspelen i London, 2012. En sammanställning vid samma tidpunkt visade att hotellpriserna i den brittiska staden då låg på cirka 1 761 kronor natten.

Fler problem

Även Trivago noterar högre priser i Sotji, enligt dem kostar hotellen nu 121 procent mer. Hotellsöksidan menar att snittpriset kommer att ligga på cirka 1 570 kronor.

Stor efterfrågan och ett begränsat utbud av hotell är en av förklaringarna till prisstegringarna.

Men det är långt ifrån de största problemen för OS i Sotji, som kantas av kontroverser. Bland annat har Human Rights Watch starkt kritiserat många arbetsgivare i samband med byggena där. Dessutom har Ryssland fått hård internationell kritik för sin inställning till homosexuella. Borgmästaren i staden, Anatolij Pachomov, säger exempelvis att homosexualitet inte accepteras i hans region.