Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hotar med flytt

Arrangörerna bakom Custom bike show och American car show kräver större ytor för sina arrangemang. Om de inte får gehör från kommunen hotar de med att lämna Norrtälje nästa år.

– Våra evenemang har växt för varje år och vi har vuxit ur kostymen. Vi har kommit med flera förslag på nya platser, men ingenting duger åt kommunen, säger Henkan från Twin club MC som står bakom Custom bike show.

Custom Bike show och American car show är två av de största evenemangen i Norrtälje och lockar tillsammans runt 30 000 besökare, från hela Sverige och från andra länder.

– Redan 2004 lade vi fram ett förslag om att flytta festområdet ifrån Färsna. Vi blev lovade att politikerna skulle höra av sig, men ingenting hände, säger Henkan.

Mellingeholm

Andra områden som diskuterats som eventuella festområden är Mellingeholm och Nordrona.

Nu har arrangörerna tröttnat på att ingenting händer och börjat se sig om efter nya lösningar.

– Vi har fått flera förslag från andra kommuner, både närliggande och lite längre bort, som vill att vi flyttar evenemangen dit. Även kommersiella arrangörer har hört av sig och är intresserade, säger Henkan.

– Att flytta härifrån vore väldigt tråkigt. Men om vi inte kan utvecklas måste vi titta på alternativ, säger Patric Larsson från Yankee Ranch, föreningen bakom American car show.

Ökat tryckI takt med att evenemangen har växt har trycket också ökat på logi för besökare och klagomålen från boende i närheten av evenemangsområdet har ökat.

– Det behövs komplement i form av till exempel ett festivalområde, stugor eller tältplatser, säger Henkan.

Norrtälje kommun skulle förlora mycket på om evenemangen flyttar ,menar arrangörerna.

– En död stad skulle bli ännu mer död. Fler och fler evenemang läggs ner här, säger Patric Larsson.

"Klart efter sommaren"Kjell Jansson, kommunstyrelsens ordförande, känner inte igen beskrivningen av ärendet.

– Vi har kommit fram till en lösning och har en långsiktig planering. Vårt förslag om att nyttja ytor vid Nordrona är något som vi upplevt att arrangörerna ställt sig positiva till.

– Vi räknar med att ha ett beslut klart efter sommaren och kommer kontakta arrangörerna inom kort, säger Kjell Jansson.

Han medger att ärendet har dragit ut på tiden.

– Det kunde ha gått fortare, det håller jag med om. Men det har varit flera tjänstemän involverade, därav dröjsmålet.

Arrangörerna är inte redo att vänta hela sommaren på ett beslut.

– Vi har väntat i flera år på det här och vi behöver ha ett kontrakt nu. Kommunen har förhalat det här alldeles för länge, säger Henkan.