Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon tar över kommunalt kök

Restaurangen i kommunhuset får ny restauratör. Det är Norrtäljebon Sandra Grann som tar över verksamheten. – Jättespännande, säger hon. En utmaning.

Sandra Grann är utbildad sjökock och har jobbat i branschen i 24 år. Bland annat har hon drivit serveringen på Norrteljebåten.

I dag håller hennes företag Grannköket AB till i Norrtelje Brenneri i Lohärad.

– Där har vi catering, säger hon. Den ska flyttas över till kommunhuset.

Dessutom driver hon golf-kafé i Lisinge.

Sandra Grann får med sig sin sambo Pelle Wahlgren till kommunrestaurangen. Han kommer från Svanberga och ska ha hand om utveckling av verksamheten.

När kommunen sökte en ny restauratör till restaurangen i kommunhuset, sökte man någon som kunde erbjuda ”god, vällagad mat, hälsosamma luncher, frukostalternativ, mellanmål och fika”.

– Men var finns det ekologiska, det närodlade och garantier för att det kött man serverar kommer från djur som uppfyller djurskyddslagens bestämmelser, undrar lantbrukaren Karin Gustawson, Billinge.

Kommunens upphandlare hänvisar anbudsgivarna till regler som anges av statliga Miljöstyrningsrådet.

Karin hänvisar till den debatt som funnits kring maten i kommunens skolor. Borde inte den debatten avspegla sig i de krav man ställer på en ny restauratör?

Sandra Grann har följt den debatten och är medveten om att hennes servering i kommunhuset blir någon form av skyltfönster utåt.

– Jag tycker att det är jätteviktigt med ekologiskt och närodlat. Men allt har ett pris. De alternativen är dyrare, alla är inte villiga att betala den merkostnaden. Vi ska ha med de komponenterna, men som alternativ.

Sandra Grann har jobbat länge i branschen, något som gett henne många kontakter med lokala leverantörer.

I den tidigare verksamheten i kommunrestaurangen har det funnits två heltidsanställda med lönebidrag. I kraven för upphandlingen ingick att de ska följa med till den nya restauratören.

– Det tycker vi från kommunens sida är viktigt, säger näringslivschef Dan Löfgren.

Restaurangen ligger i kommunhuset.

– Det betyder inte att bara kommunens anställda får äta här, säger Sandra Grann. Alla är välkomna. Det blir både frukostbuffé, lunchservering och kaféverksamhet. Dessutom blir det en delikatessdel, där olika Roslagsspecialiteter erbjuds.

Det finns även en festvåning, som ska drivas av Sandras företag.

– Den har sprittillstånd. Det passar bra för mig. Jag är utbildad bartender.

Sandra bor i centrala Norrtälje tillsammans med sin sambo Pelle Wahlgren och har två barn.