Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon tar över Havspiren med nytt fokus

Det blir en hel del nyheter när en ny ägare tar över restaurang Havspiren i Norrtälje.

Annons

Läget intill vattnet gör att många hittar till Havspiren under sommarhalvåret. Men Elisabeth Johansson, som köpt krogrörelsen tillsammans med sina tre barn i åldrarna 18-28, vill ha fart året runt. Krogen, som tidigare varit stängd på helgerna under den mörka årstiden, ska hålla öppet till klockan 01 fredag-söndag.

– Vi börjar med after work och liveband på fredagar. Lördag-söndag satsar vi på brunch och en lördag i månaden blir det dansbandsafton som direktsänds i radio, säger Elisabeth Johansson.

Den tidigare inriktningen på nattklubb skrotas. De nya ägarna siktar i stället in sig på en lite mognare publik.

– Det blir mer vita dukar och levande ljus, säger Johansson.

Hon tog över verksamheten i måndags och håller öppet som vanligt parallellt med att lokalerna renoveras. Havspiren är Elisabeths första egna projekt men hon har ett mångårigt förflutet inom restaurangbranschen. Hon är utbildad kock, har varit hotell- och restaurangchef och kommer närmast från ett jobb som hovmästare på en restaurang i Alvik i Stockholm.

– Det känns galet, magiskt och fantastiskt roligt att ta över Havspiren, säger Elisabeth Johansson.

Tredje gången gillt

De tre delägarna i Restaurang Havspiren AB har gjort tre försök att sälja. Första gången var 2010. Då var prislappen tio miljoner kronor, vilket täckte både krogverksamheten och fastigheten.

Gång nummer två hade priset sänkts till 2,5 miljoner kronor och omfattade bara själva krogrörelsen. Då hade fastigheten redan sålts separat.

Tredje försöket lyckades. Ny ägare är Elisabeth Johansson.