Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon fick kommunens populäraste namn

Roslagsbroflicka fick ett av tre namn som flest nyfödda fick i Norrtälje kommun under 2013.

Annons

Under 2013 välkomnades sju Alice, sju Agnes och sju William till livet i Norrtälje kommun. Namnen var därmed de populäraste namnen på nyfödda i kommunen. I Norrtälje kommun är William fortfarande i topp bland tilltalsnamnen på nyfödda pojkar, visar statistik från Statistiska centralbyrån. Sju stycken fick namnet William under 2013. Precis som i hela riket är Alice populärast bland flickorna fast det föddes lika många Agnes som Alice i kommunen, sju stycken.

Alice och Lucas blev de populäraste namnen på nyfödda i hela Sverige under 2013. Totalt fick 903 flickor namnet Alice och 935 pojkar fick heta Lucas. Lucas petade ned förra årets favorit, William, till en andra plats. I hela Stockholms län var Olivia och Oscar populärast, 194 respektive 260.

En rospigg som nyligen såg dagens ljus för första gången är Agnes i Roslagsbro. Hon föddes i oktober — och bär nu ett av fjolårets mest populära namn i Norrtälje.

— Vi satt och klurade rätt mycket och fastnade för Agnes. Vi känner ingen annan som heter Agnes så det var nytt för oss båda. Agnes kändes bra, säger pappa Torbjörn Åberg.