Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon får hjälp på väg mot OS i Rio

Norrtälje kommun köper reklamplats på Anna Malvina Svennungs båt.

Inte för att Anna Malvina Svennung har för avsikt att kasta ankare än på ett tag. Men nu har hon ett på roddbåten i alla fall. Norrtälje kommun köper reklamplats inför hennes OS-satsning mot Rio de Janeiro 2016. 

– Jättekul. Jag känner mig stolt och hedrad av att bli sponsrad av kommunen, säger Anna Malvina Svennung.

Kommunalråd Kjell Jansson (M):

– Det känns viktigt för oss att stötta en kvinnlig idrottare som tävlar på högsta nivå.  Vi har ju tidigare köpt reklamplats hos både Rimbo handboll och Rospiggarna speedway och det är just när det handlar om elitnivå som kommunstyrelsen kan gå in på det här sättet, säger Jansson och fortsätter:

– Att vara med och synas i samband med Anna Malvinas satsning sätter vi stort värde på.

Svennung själv har de närmaste två åren utstakade, med det stora målet OS 2016. Men på vägen dit kommer massor av andra tävlingar.

– Allt stöd jag kan få betyder jättemycket. Jag hoppas kvala in till EM, VM och ska tävla i världscupen innan OS, berättar hon.

Svennung, som vid Norrtälje Idrottsgala i februari utsågs till 2013 års kvinnliga idrottare i kommunen, är som sagt stolt och glad för stödet.

– Verkligen. Norrtälje är för mig perfekt som stad att verka i med min idrott, inte minst med tanke på närheten till vattnet, och förhoppningsvis kan jag genom min satsning och mina framgångar bli en förebild för ungdomar som också vill satsa på sin idrott. Jag lever min dröm och vill att andra ska se att det är möjligt.