Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon blickar framåt genom konsert

Det handlar om sorg och förlust. Men ännu mer om att hitta styrka och en väg framåt. På söndag står Camilla Gustafsson Glas på scenen med programmet Tre ackord i livet.

Annons

Camilla Gustafsson Glas talar om att utmana sig själv. Att släppa fram drömmarna. Det har hon gjort med föreställningen Tre ackord i livet, som också blivit en bok. På söndag ger hon programmet för fjärde gången i Rodengymnasiets aula, tillsammans med musiker och körsångare.

– Folk har frågat efter att jag ska göra den igen, jag har också fyllt på och fördjupat den med boken, säger Camilla Gustafsson Glas.

Tre ackord i livet växte fram ur sorgen efter hennes mammas bortgång i cancer för åtta år sedan.

– Det var dramatiskt och gick väldigt fort, det var en intensivt och krampaktigt tuff period i livet, säger hon.

Sorgen väckte tankar hos Camilla Gustafsson Glas. Om de där drömmarna hon haft, men inte gjort någonting av.

– Jag tänkte att jag inte kunde vänta längre med mina drömmar, jag måste förverkliga dem. Det var en gåva jag fick, säger Camilla Gustafsson Glas.

– Min mamma hade en otrolig förmåga att njuta av livet ända in i det sista, att se det vackra och värdesätta det. Hon tappade sitt liv, men jag har mitt, fortsätter hon.

Drömmarna handlade om musik. Om låtarna hon skrivit, men inte vågat visa för någon. När en ny melodi, som handlade om hennes mamma, dök upp i huvudet, var det dags att ta språnget.

– Jag kände att jag måste göra något av det. Efter det började jag spela in en skiva.

Camilla Gustafsson Glas är dramapedagog och coach med inriktning på självkänsla och stresshantering. I Tre ackord i livet beättar hon om den väg hon själv har gått.

– Det handlar om hur man går från svag till stark självkänsla. Att våga utmana sig själv, säger hon.

Föreställningen handlar om sorg och kärlek, ensamhet och tvåsamhet, med både texter, sång och musik. Första gången hon framförde Tre ackord i livet inför publik var hon nervös.

– Jag var livrädd för att kliva upp på scenen, men jag har gått på intuition och på att jag vill det här så otroligt mycket.

Hon har fått många positiva reaktioner på de föreställningar hon givit och känner sig mer hemmastadd på scenen idag.

– Alla har ju någon sorts erfarenhet av de ämnen jag tar upp, säger hon.

Nu har hon börjat skriva på nästa föreställning, med låtar på engelska och en ny bok. Om allt går som hon tänkt blir det premiär i februari-mars nästa år.