Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon är kommunens bästa chef

Marie-Louise Asp, chef för badverksamheten i Norrtälje kommun, fick toppbetyg av sin personal.

Kommunens ”Medarbetarundersökning 2014” visar att badpersonalen är mycket nöjd med sin närmaste chef, det vill säga Marie-Louise Asp.

– Jag fattar det inte riktigt, säger hon, men det finns säkert fler chefer som är duktiga.

Hon är chef för badhusen i Norrtälje, Rimbo och Hallstavik, samt för Hallstaviks utomhusbad.

Några av de punkter där hon får full pott av medarbetarna, är ”inger förtroende”, ”gör det tydligt vad som förväntas av mig”, ”ger mig stöd i arbetet” och ”är öppen och ärlig i sin kommunikation”.

– Vi chefer fick uppgifterna den 7 april, säger Marie-Louise Asp. Under våren ska jag tillsammans med personalen gå igenom resultaten.

– Jag blev jätteglad när min chef Cecilia Möller (chef för kultur- och fritidsförvaltningen) gratulerade mig, säger Marie-Louise Asp.

Vad krävs av en bra ledare?

– Att man lyssnar på medarbetarna, informerar, och förankrar besluten och ser till att personalen är delaktig, säger Marie-Louise Asp.

Hon ger ett exempel:

– År 2012 genomförde vi en organisationsförändring inom badhusverksamheten, där vi bland annat skrev om anställningskontrakten för personalen. Förändringen innebar att inte vara bunden till ett specifikt bad, utan flyttbar till det bad där man bäst behövs.

– En annan förändring var att verksamheten införde semesterperioder.

Hon betonar att det är extra viktigt att ha tillräckligt med personal vid utomhusbadet i Hallstavik.

– Jag jobbar med att se baden som en enhet, så det finns en samhörighet och hjälpsamhet mellan de olika personalgrupperna, säger hon.

– Som ledare är det också viktigt att man tillåter sina medarbetare att misslyckas. Ett misslyckande är en lärdom!

Några saker vill hon understryka:

– Vi har en bra organisation inom badverksamheten. Jag är lyckligt lottad som har en bra och engagerad personal. Det är A och O för mig som ledare.

Marie-Louise Asp började som 13-åring att jobba som simlärarassistent i dåvarande Sjuhundra kommun. Förutom inom Norrtälje kommun har hon arbetat med badverksamhet i Gimo och Östhammar. Hon har nu bråda dagar med bygget av Norrtäljes nya badhus vid Södra Bergen intill vattentornet.

– Jag har just rekryterat en chef för det nya badet, säger hon. Han heter Mikael Olausson och är i dag chef för Mörbybadet. Jag är glad att han ska börja hos oss. Nu återstår rekryteringen av resterande medarbetare.

Marie-Louise Asp

Aktuell: Fick toppbetyg i kommunens ”Medarbetarundersökning 2014”

Yrke: Chef över kommunens badverksamhet

Antal anställda inom badverksamheten i dag: 17 fast anställda plus några timvikarier

Började simma: Innan hon fyllde 5 år. Tävlingssimmade hela 60-talet för Norrtälje Simklubb

Utbildningar: Undersköterskeutbildning, badchefsutbildning och en EU-anpassad utbildning 2008 på Bosön för folk inom idrott och sport

Födelseort: Norrtälje

Bostadsort: Flyttar från Norrtälje till Gräddö

Familj: Sambo, tre barn och tre barnbarn