Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Holmen upplåter mark till äventyrsland

Arbetet med äventyrslandet Vilda Östern i Hallstavik går vidare. Nyligen blev det klart att Holmen upplåter mark till projektet.

Det var i somras som hotellägaren Joakim Langer lanserade idén om ett äventyrsland i Hallstavik. Nu börjar arbetet lämna idéstadiet och snart hoppas projektgruppen kunna lämna i från sig en strukturplan för hur arbetet med den första etappen ska se ut.

– Vi kommer förmodligen att bilda en ideell förening där intresserade kan vara med. På så sätt får vi också en juridisk person och kan få mer struktur i arbetet, säger Håkan Jonsson, som är projektledare för gruppen.

Nyligen blev det klart att Holmen kommer släppa till mark åt projektet.

– Det handlar om ett långtidsarrende och det känns väldigt positivt att de är med, säger Håkan Jonsson som också tycker att det finns en stark vilja i projektgruppen att genomföra Vilda Östern.

– Alla företagare i gruppen drar åt samma håll och är öppna för idéerna som ligger i projektet.

Det största orosmolnet för projektet handlar just nu om en fastighet som kommunen äger och just nu har ute till försäljning. Huset som står på fastigheten är något av hjärtat i projektet och är tänkt att bli en gigantisk lekstuga.

Senare den här månaden kommer projektledaren Håkan Jonsson att träffa kommunalrådet Kjell Jansson för att diskutera vad som händer med fastigheten.