Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Holmen Paper vände till vinst

Holmen Paper, som driver Hallsta pappersbruk, redovisar ett plusresultat på 6 miljoner kronor för första kvartalet 2014.

Annons

Siffran kan se blygsam ut, men i jämförelse med första kvartalet 2013 då bolaget redovisade en förlust på 254 miljoner kronor, är det en klar förbättring.

Resultatförbättringen beror främst på högre försäljningspriser samt sänkta kostnader.

Omsättningen för Holmen Paper var under det första kvartalet 200 miljoner lägreän motsvarande tid förra året och efterfrågan på tryckpapper i Europa minskade med tre procent under årets tre första månader.

Företaget har också levererat 15 procent mindre än samma period förra året. Anledningen är stängningen av två maskiner, varav en är PM3 i Hallstavik.

Totalt gör skogsindustrikoncernen Holmen en vinst på 352 miljoner kronor före skatt under det första kvartalet. Vinsten motsvarande period förra året var 53 miljoner kronor.