Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Högst på önskelistan: Norrsken

När britter rankar vad de helst av allt vill se på resande fot
hamnar norrskenet i topp. Många gör särskilda önskelistor över
sevärdheterna de vill hinna med.

Det är inte längre Stora barriärrevet som är britternas främsta resedröm. I stället har norrskenet intagit första platsen på deras så kallade bucket list för resande, enligt en undersökning av jämförelsesajten Travel Supermarket. På drömlistan listas saker man vill hinna se i världen innan man dör. Hela 37 procent har satt det så kallade aurora borealis främst på sin önskelista. Men det är i Norge de vill se ljusfenomenet. På andra plats, med 35 procent, kommer pyramiderna i Giza, Egypten. Route 66 och Kinesiska muren är också med på listan.

Nöjer sig med hälften

Unga vuxna mellan 18 och 34 drömmer oftare om kulturella upplevelser, som karnevalen i Rio, Brasilien. De som är äldre än 55 prioriterar fram för allt resor närmare sitt hem, enligt undersökningen.

Hela 54 procent svarar att de har gjort en sådan lista. Genomsnittsåldern då man skriver ned drömmarna är 32 år.

Men en av tio lyckas aldrig pricka av en enda sak på sin drömlista. 32 procent nöjer sig med att besöka hälften av destinationerna de drömmer om, enligt undersökningen.

Sammanlagt svarade 2 000 personer.

Här är britternas drömlista

1. Norrsken

2. Pyramiderna, Egypten

3. Route 66, USA

4. Kinesiska muren, Kina

5. Safari i Afrika

6. Helikopterfärd över Grand Canyon, USA

7. Kryssning i Karibien

8. Taj Mahal, Indien

9. Venedig, Italien

10. Det stora barriärrevet, Australien