Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Höga cheflöner på Tiohundra också

Vårdbolaget Tiohundra AB håller också med höga chefslöner. Nye vd:n Peter Graf tjänar 155 000 kronor i månaden. – Jag är nöjd med jobbet och mina villkor, säger Peter Graf.

Hans lön innefattar även ersättning för andra uppdrag hos landstinget eller Norrtälje kommun.

Om Peter Graf blir uppsagd har han rätt till uppsägningslön i 24 månader, dock med samordning med den nya lönen om han får ett annat arbete. Om Peter Graf blir uppsagd för att han grovt åsidosatt sina skyldigheter mot bolaget utgår ingen uppsägningslön.

Bo Hellström, chefläkare hos vårdbolaget, har i sin tur tecknat ett nytt avtal med sin arbetsgivare.

Han skulle via bolaget 4xTech sköta uppdraget som chefläkare mot ett arvode på 170 000 kronor i månaden. Konsultuppdraget varar i fyra månader. Under den tiden ska vårdbolaget rekrytera en ny chefläkare eftersom Bo Hellström uppnår pensionsåldern.

Arvodet på 170 000 kronor ska även täcka sociala avgifter. Som anställd hade Bo Hellström en lön på cirka 99 000 kronor.

Nu har avtalet, som var underskrivet av bolagets förre tillförordnade vd Björn Ekmehag, blivit annullerat och ett nytt avtal ska tas fram.

Peter Graf konstaterar att bolaget måste ha en chefläkare som högste ansvarige för bland annat säkerheten i vården.