Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Hittade" marijuanaplanta på Nordrona

Blommor, gröna blad och ... några marijuanaplantor. I krukor på sin uteplats odlade den 62-årige mannen cannabis.Plantorna hittade han i skogen runt Nordrona, säger han.

När polisen körde förbi mannens uteplats i centrala Norrtälje såg de vad de misstänkte var en marijuanaplanta. En svag doft av cannabisrök ledde till en husrannsakan.

Och polisen hade rätt. Bland andra växter på altanen stod tre hinkar med varsin marijuanaplanta.

Plantorna hittade han i skogen runt Nordrona, säger mannen i förhör. Han berättar att han tog med sig växterna hem, och tog hand om dem så att de växte och blommade.

Den här typen av hemmaodlingar blir allt vanligare.

För tio år sedan gjordes 200 anmälningar om framställan av narkotika, enligt Brottsförebyggande rådet. Förra året var anmälningarna uppe i nästan 700.

Tidigare i sommar hittade polisen två odlingar i Roslagens skogar.

– Det händer emellanåt att någon planterar lite här och var, antingen till sig själv eller i hopp om att tjäna en hacka. Men de som odlar i skogen är ofta inte särskilt insatta. Det krävs nämligen mer avancerade grejer för att få större odlingar, säger Tomas Karlsson, gruppchef vid polisens spaningsrotel i Norrtälje.

62-åringen hävar att han odlade marijuanan endast för eget bruk.

Nu åtalas han misstänkt för narkotikabrott i form av framställan och eget bruk.