Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hitta hotell för hunden

Var tredje hund- och kattägare semestrar enbart på platser där det är tillåtet med husdjur.Men detär inte alltid lätt att hitta hotell och baddär den fyrbenta familjemedlemmen är välkommen.

82 procentav hund- och kattägarna tar hänsyn till sina djur när de planerar semestern, visar en undersökning som nätdjuraffären Animail har gjort.

Många väljer att ta med sina djur, framför alltvid resorinom Sverige.

Svenska Turistföreningen, STF, har noterat en ökad efterfrågan på boenden dit man får ta med husdjur, och har nu 200 anläggningar över hela landet där hunden är välkommen.

Bada med hund

Utöver boende är tillgång till grönområden och möjlighet att rasta hunden viktigt, och många uppskattar att kunna ta med husdjuret och bada, visar Animails undersökning.

På allmänna badplatser är det ofta förbud mot hundar,men runt om i landet finns det speciella badplatser, och även vanliga stränder där djur är välkomna. En lista på sådana badfinns bland annat på brukshundsklubben.se.

Bil eller tågDet går förstås utmärkt att resa med hund i bil, men manbör vara uppmärksam på en del saker. Till exempel är det väldigtviktigt att manaldrig lämnarhunden i en varm bil, då temperaturen stiger snabbt. Vid sol och en utetemperatur på 23 grader kan det bli hela 62 grader inne i bilen.

Ett annat alternativ för Sverigesemestern är förstås att ta tåget. På samtliga SJ-tåg ska det finnas kupéer där hundar får vistas.

Tips för hundresenären

http://www.svenskaturistforeningen.se/

Länkar till hundvänliga boenden http://www.bestwestern.se/hundvanligahotell.aspx www.bestwestern.se/hundvanligahotell.aspx

www.brukshundklubben.se/hundar/aga-kopa-hund/boende-med-hund/

(sök under "Bo Göra" och "Sök via lista" med husdjur som vald service.

Hundbad www.brukshundklubben.se/hundar/aga-kopa-hund/hundbad-i-sverige/