Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hitta billigaste julmarknaden

Vill du uppleva en europeisk julmarknad - utan att bli ruinerad?
Budapest är ett av de mest prisvärda alternativen.

Annons

Snart är det dags för glögg, pepparkakor och julklappshandel. Många passar på att uppleva julstämningen i andra europeiska städer. Och det finns flera alternativ för den som inte har en tjock plånbok.

Budapest blev tidigare i årrankad som en av de städer man kan semestra billigt i. Och detsamma gäller för julresan. Brittiska Post Office Travel Money utser nu den ungerska staden till det billigaste alternativet av tolv städer med julmarknader. Gratis är det visserligen inte; man får räkna med 6 000 kronor för två dagar, enligt undersökningen. Då ingår två middagar med vin, kaffe, dricka och snacks på marknaden, två nätter på hotell och resa med transfer.

Paketresor

Andra prisvärda städer där man kan hitta julstämning är Riga, Bryssel och Prag.

-En måltid eller två i Prag kostar en fjärdedel av vad det gör i Basel eller Köpenhamn. Men Prag var en av de dyraste städerna för resor och boende, säger Andrew Brown från Post Office Travel Money.

I Budapest fick man i stället hela upplevelsen till en billig penning.

-Det är en kombination av billiga paketresor och låga priser i staden som gör Budapest till det mest prisvärda valet, säger Andrew Brown.

Prisvärda julmarknader

+Budapest, Ungern: 15 november-31 december

torget Vörrösmarty

+Riga, Lettland: 1 december-12 januari

Domtorget

+Lille, Frankrike 20 november-30 december

Grand Place

+Prag, Tjeckien: 30 november-12 januari

Staromestske Namesti

+Trento, Italien 23 november-30 december

Piazza Fiera