Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hit vill kommunen att SL-bussarna ska gå

Norrtälje kommun har tagit fram en önskelista för kollektivtrafiken.

Direktbuss till Arlanda och fortsatt utbyggnad av stomlinjerna 676 och 677. De förändringarna toppar Norrtälje kommuns önskelista för kollektivtrafiken. Kommunen listar nio önskemål i en skrivelse till landstingets trafikförvaltning, som beslutar om SL-trafiken i länet.

Listan innehåller även en förhoppning om att 639:an från Hallstavik till Rimbo-Stockholm uppgraderas till stomlinje med tätare trafik. Andra önskemål är utökad trafik på helger och kvällar mellan Norrtälje stad och kommunens mindre orter samt en förstärkning av linje 631 ut på Rådmansölandet.

Kommunen spår en befolkningstillväxt i området, delvis beroende på va-utbyggnaden och den nya 2+1-vägen till Kapellskär.

– I dag är 631:an en ringlinje som går ganska sällan. Först och främst vill vi utöka antalet turer men på sikt vill vi även se att den nuvarande slingan görs om till dubbelriktad linje med kortare restider, säger Erik L’Estrade, samhällsplanerare på Norrtälje kommun.

Kommunens långsiktiga önskelista levereras tillsammans med ett remissvar på de förändringar som landstinget planerar att genomföra redan till tidtabellskiftet i december. Nio förändringar föreslås, i nästan samtliga fall handlar det om förstärkningar.

– Vi är överlag positiva till förslagen. Norrtälje har mycket gott ställt med kollektivtrafik, 30 linjer totalt, och får nu ytterligare förstärkningar, säger L’Estrade.