Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hit kan s/s Norrtelje tvingas flytta

Hamnbygget tvingar i väg s/s Norrtelje. Men flytten behöver inte bli så lång.

I år startar utbyggnaden i Norrtälje hamn på allvar. Området ska få upp till 1 800 nya bostäder. Men först måste kajen förstärkas. Det arbetet beräknas dra i gång efter sommaren och då ligger s/s Norrtelje i vägen.

– Vi måste hitta en provisorisk placering för båten från hösten och 1,5-2 år framåt, säger Dag Nordström, ordförande i stiftelsen s/s Norrtelje.

Enligt honom förs en positiv diskussion med Norrtälje kommun.

– Båda parter är angelägna om att hitta en bra lösning som gör att restaurangen på båten kan fortsätta att ha öppet året runt.

Något beslut om ny position har inte fattats. Men det lutar åt att båten flyttar rakt över hamnen till södra sidan.

Problemet är att den inre delen av hamnen är grundare intill Societetsparken.

– Vi får troligen lägga båten en bit ut i vattnet och ha någon form av bryggor som gör det möjligt att ta sig ombord, säger Dag Nordström.

Att lägga båten längre österut i hamnen är knappast aktuellt. Där rör sig färre människor och den flytande krogen skulle få svårare att dra till sig gäster.

Under tiden som kajen byggs om tänker stiftelsen passa på att lägga upp båten på varv för underhåll. Skrovet måste ses över. Dag Nordström medger att hamnprojektet på kort sikt blir en påfrestning för s/s Norrteljes verksamhet. Men på lång sikt ser det desto ljusare ut.

– Båten ska tillbaka på sin vanliga plats och i framtiden blir det mer liv och rörelse i hamnområdet, säger han.