Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hisnande hög klättervägg

Nu har klätterfantaster en ny anledning att åka till Reno, i Nevada. Där har ett hotell öppnat världens högsta klättervägg.

Bekväma sängar och bra service i all ära - Whitney PeakHotel i Nevada lockar i stället turister med en rejäl utmaning. På byggnadens vägg har man låtit uppföra världens högsta klättervägg, där modiga kan ta sigrakt upp i luften. Klätterväggen börjar på den andra våningen, och väl på toppen är man 60 meter upp i luften. Både professionella klättrare och allmänheten får möjlighet att träna sina färdigheter här. Dessutom har man tillåtelse att genomföra så kallad snabbklättring, där folk tävlar om att komma upp så fort som möjligt. Läs mer på:www.whitneypeakhotel.com/map.htm

Världens högsta klättervägg fanns tidigare i Holland, Excalibur i Groningen. Den är 36 meter hög.

Andra höjdare

Men vill man komma högt upp i luften utan fullt så stor ansträngning finns det alternativ. I Kansas City kan man till exempel kasta sig utför världens högsta vattenrutschbana, Verrückt, som är hela 51,38 meter hög. Men då måste man förstås först ta sig upp för 264 steg till toppen.

I världens högsta pariserhjul behöver man dock bara kliva in i en gondol, för att sedan fraktas 164 meter upp i luften. Singapore Flyer i Las Vegas är världens högsta.