Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hinderbanan i Rimbo ligger fel

Annons

Vi vet inte om Rimboborna ska skratta eller gråta. Blir de arga, ledsna eller besvikna? Helt klart är att det inte får gå till så här. Allt har blivit fel med den nya hinderbanan, utom att den förstås finns, det är bra att kommunen satsar i Rimbo också.

Anmäl text- och faktafel

Varför har de ansvariga inte kontaktat grannar, skolan eller Rimbo IF i förväg? Då hade de lätt fått reda på att platsen är olämplig. Av Rimbo IF hade de fått veta att platsen används för Rimbo marknad. Av skolan hade de fått reda på att det finns en mycket bättre plats med tanke på idrottslektionerna.

Dessutom är hinderbanan farlig, hindren är höga och på vintern är marken tjälfrusen, så barkmyllan under hindren hjälper inte om man faller. Det var just det som hände, en pojke ramlade ned från ett två meter högt hinder med näsblod och hjärnskakning som följd. Att föräldrarna blev riktigt arga och oroliga är ingen överdrift. Speciellt som det inte finns några varningsskyltar uppsatta. Hur kan man ”glömma” det?

Hinderbanan ska förstås ligga i anslutning till utegymmet på andra sidan bollplanerna och mycket närmare skolan. Man behöver inte 100 meter om man bygger hinderbanan som ett U eller ett Z. Då får den plats vid utegymmet. Idrottsläraren kan då samtidigt övervaka fotboll, handboll, utegymmet och hinderbanan.

Sverigedemokraterna förbereder just nu ett antal förslag som innebär förbättringar för Rimbo frilufts- och föreningsliv. Självklart har vi pratat med föreningar och privatpersoner och fått tips som gör att det blir rätt från början. Kommunen borde lära av Sverigedemokraterna och göra likadant.

Arne Molin (SD)

Dennis Ekström (SD)

Tommy Grönberg (SD)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons